top of page
חיפוש

לפעמים חשוב לומר גם "לא" לילד

  • נטלי בוזיק מאמנת אישית ואשת חינוך
  • 9 במרץ 2018
  • זמן קריאה 2 דקות

צילום: shutterstock

מפעם לפעם כל אחד מאיתנו יודע

שצריך לומר "לא" לילד, אך לא

תמיד יש לנו את היכולת או את הכוח לעשות זאת בצורה חד משמעית שלא משתמעת על שני פנים בשביל שהמסר יעבור.

אז הנה כמה המלצות שיעזרו לכם לומר "לא" בצורה הכי יעילה:

1. לפני שאתם אומרים "לא" לילד חשוב לחשוב מראש על ההשלכות של זה ולהיערך בהתאם! כי ברגע שתגידו "לא" אין דרך חזרה בלי לפגוע באמינות שלכם ולכן חשוב מאוד שתהיו מוכנים לכל הצעדים שתצטרכו לנקוט לאחר שתגידו "לא" ותנקטו אותם בצורה מהירה ומחושבת בלי מחשבות שניות.

2. ילד צריך להבין ש"לא" הוא מוחלט ולא נתון למשא ומתן. בשביל להשיג זאת כדי מאוד להמעיט במילה הזאת ולומר אותה רק במקרים מיוחדים כשיש סכנה לבריאותו או ביטחונו של הילד או סובבים אותו. בהרבה מקרים ניתן לזהות התנהגות מסוכנת מראש ולהתערב במתרחש בצורה עדינה תוך כדי הסבר ואזהרה פשוטים למה שעלול לקרות אם הילד ימשיך באותה התנהגות.

ממליצה לכם להקדיש יום אחד להתבוננות בהתנהגותו של הילד ולראות בכמה מהמקרים היה אפשר להתערב בעדינות ולהזהיר או להסביר במקום לומר "לא".

3. ברגע שאחד ההורים אומר "לא" אף אחד אחר לא יכול לבטל זאת וגם לא הורה השני. הורים צריכים להיות חזית אחת מול הילד ולשדר על אותו גל. במידה ואחד מהורים לא מסכים עם האיסור הוא יכול לדבר על זה בפרטיות עם בן/בת זוגו ולחשוב על סנקציות או פעולות אחרות שניתן לנקוט בפעם הבאה.

4. אף פעם אל תקשרו "לא" לערך כספי כלשהו, דהיינו אל תגידו "לא" לגעת בחפץ כלשהו כי הוא יקר. פשוט תגידו "לא" לגעת בלי הסבר נוסף. לילדים אין הבחנה וחשיבות לערך כלכלי של חפץ כזה או אחר והדגשת עלות החפץ יכולה לגרום לשיבוש ערכים אחרים בעתיד (ועל זה בכתבה אחרת).

5. תלמדו לנהל משא ומתן עם הילד ובכך למנוע איסורים רבים ואמירה מרובה של "לא".

ולסיכום אני רוצה לומר שלפעמים הרבה יותר קל למנוע אותם מצבים שיכולים לגרום לכם לומר "לא" לילד!

לדוגמה, אם ילד אוכל הרבה ממתקים אז במקום לומר לו "לא" אסור יותר, פשוט תרחיקו אותם ממנו וכמו שאומרים: "רחוק מהעין רחוק מהלב"!

בהצלחה!

כל האמור לעיל הוא בגדר המלצה בלבד

 
 
 

Comments


 

א' -ה':  7:00 - 17:00

ו':        7:30 - 12:30 

 

bottom of page