top of page
חיפוש

מה זה אומר להבין את הילד כפרט

  • נטלי בוזיק מאמנת אישית ואשת חינוך
  • 5 באוג׳ 2018
  • זמן קריאה 2 דקות

משמעות הדבר היא שיש להבין כי לילדים יש השקפות משלהם על החיים וכל מה שקורה סביבם. כשהם אומרים משהו, שנראה לנו לא מובן, חשוב להתייחס לזה ולא להתעלם! אם הילד אמר משהו מטופש, אל תצחקו - נהפוך .הוא, תנסו להבין למה הוא התכוון ובמידת הצורך תתקנו אותו בצורה עדינה

!הכול מתחיל בהקשבה ובניסיון להבין את הילד

אם אתה צוחק על ילד או לא מקשיב לו, אז הוא הופך להיות מרוחק וסגור בתוך עצמו. לעומת זאת כאשר ילד רואה שמנסים להקשיב לו ולהבין אותו, הוא מתחיל להיפתח, כי הוא רואה שמקבלים אותו כפי שהוא. קשר כזה בין הורים לילדים הוא תחילתו של חינוך נכון הקשבה וניסיון הבנה של ילדכם, הם ערובה לסביבה שבה הילד ירגיש מוגן ובטוח ובעתות המצוקה לא יהסס לפנות להוריו. כמו כן התנהגות זו של הורים היא ביטוי של כבוד שהם רוחשים לילד שלהם.

כאשר ילד רואה שהוריו מבינים אותו, הוא לא יפחד להתקרב ולשאול שאלה הן בהיותו בן 7 והן בהיותו בן 15 וכן הלאה. בזמן הזה, על ההורה לדחות את הכל ולהשיב על השאלה שהוצגה בצורה כנה ועניינית. אני יודעת מניסיון, כמה קשה לפעמים לחזור עייפה ומותשת אחרי יום עבודה ארוך ולתת את הזמן היקר הזה לילדך - אבל אף אחד לא אמר שלגדל ילדים זה דבר קל!

אם הילד שואל שאלה והורה אומר שהוא עסוק, הוא בעצם גורם לילד להתרחק ממנו ומאותת לו שכרגע הילד הוא לא בראש סדר העדיפויות שלו. אם ההורה מקשיב לילד, עונה על שאלות, אז יש לו הזדמנות להיות המבוגר האחראי/מורה עבורו, אשר תמיד אפשר לפנות אליו ולקבל עצה חכמה. ישנה חשיבות רבה ליחסים בין הורה לילד שנבנים בצורה נכונה מהתחלה, כמו כן זה גם מונע התנגשויות רבות בגיל ההתבגרות. אם הורים פיתחו מערכת יחסים מכובדת ואמינה עם הילד לפני גיל 13, דהיינו הם מאמינים בו וסומכים עליו, אז בגיל 13 ואילך, הוא יתייחס אליהם באותה מידה. כמו כן זה יתרום רבות לביטחון העצמי שלו וידרבן אותו לעצמאות בהרבה תחומים, במסגרת הגבולות שתתחמו לו. תלמדו את ילדכם לשאול שאלות ותתנו לו תשובות או שתחפשו תשובה ביחד – זה חלק חשוב מאוד בחינוך ילדים.

השלב הבא הוא להשיג הבנה הדדית בין הורה לילד!

הבנה הדדית – הכוונה שכל אחד מבין את מקומו ותפקידו במשפחה, דהיינו הילד מבין שהוא ילד ולאט לאט לומד אודות עצמו – רצונותיו, תשוקותיו וכו'. כנגד ההורה מתנהג כמבוגר האחראי ועוזר לילדו במסע הקסום והמסקרן של גילוי עצמי. איך מתנהג המבוגר האחראי? על זה נדבר במאמר הבא.

כל האמור לעיל הוא בגדר המלצה בלבד


 
 
 

Comments


 

א' -ה':  7:00 - 17:00

ו':        7:30 - 12:30 

 

bottom of page